۱۳۹۶ اردیبهشت ۷, پنجشنبه

شبکه همبستگی برای حقوق بشر در ایران: به مناسبت روز جهانی کارگر



به مناسبت روز جهانی کارگر

امسال در شرایطی، اول ماه مه، روز جهانی کارگر را گرامی می داریم که کارگران و دستمزدبگیران ایران نه تنها در وضعیتی بسیار ناگوار و در زیر خط فقر زندگی می کنند، بلکه از حداقل حقوق اجتماعی خود نیز محرومند. اختلاف طبقاتی و رانت خواری و فساد گسترده دولتی و دزدیهای میلیاردی بیداد می کند و فشار فقر و بیکاری و تنگدستی هرسال بیشتر از سال قبل، بر اقشار و طبقات حقوق بگیر و بویژه کارگران ایران تحمیل می گردد. با استبداد مذهبی و با توسل به شریعت اسلامی، جلوی هر حرکت پیگیرانه کارگری را سد می کنند و اجازه نمی دهند که تشکل های مستقل کارگری در حوزه های کاری شکل بگیرند و امکان ابراز وجود یابند و هر حرکت حق طلبانه از سوی کارگران با سرکوب شدید نیروهای امنیتی و انتظامی جمهوری اسلامی مواجه می گردد و حبس و اخراج از کار و محرومیت بیشتر زحمتکشان را به دنبال دارد.

در قانون اساسی خود جمهوری اسلامی ایران آمده است که: ریشه کن کردن فقر، ایجاد اشتغال، جلوگیری از بهره برداری از کار دیگران و تأمین نیازهای اساسی افراد جامعه، مانند مسکن، خوراک، پوشاک، بهداشت، درمان و آموزش و پرورش از وظایف دولت است، اما کیست که نداند حتی مطالبه این حقوق وعده داده شده می تواند اخراج از کار، زندان و شکنجه و حتی اعدام را در پی داشته باشد. واقعیت این است که از ابتدای تأسیس جمهوری اسلامی تا کنون تعداد بسیار زیادی از کارگران به جرم اعتراض به فقر و بیکاری و برای بهبود شرایط کار و زندگی، راهی زندان ها و شکنجه گاه ها شده اند، صدها تن از فعالان جنبش کارگری ایران در زیر شکنجه ها به قتل رسیده اند. در طی ۳۸ سال گذشته هزاران کارگر و روشنفکران مدافع منافع آنان در دادگاه های چند دقیقه ای و بدون حضور وکیل مدافع به مرگ و یا زندان های دراز مدت محکوم شده اند.

علیرغم فضای خفقان و سرکوب اتحادیه ها و سندیکاهای مستقل کارگری در ایران، امروزه فعالان جنبش کارگری درگیر مبارزه ای مستمر علیه بیکاری، کم کاری، اخراج، سطح پایین دستمزد، نبودِ امنیت شغلی، بی مسکنی، خصوصی سازی، ورشکستگی صندوق های بیمه، تعویق طولانی مدت پرداخت دستمزد، رکود، فساد و بیعدالتی های فاحش در اقتصاد جامعه می باشند و روزی نیست که ایران شاهدِ اعتصابات، اعتراضات و تجمعات پراکنده اعتراضی از سویِ کارگران و بازنشستگان نباشد. شعارهایی مانندِ "معیشت، منزلت، سلامت، حق مسلم ماست" و "تا حقمان نگیریم، از پا نمی نشینیم" فریاد هایِ حق طلبانهِ کارگران ایران است که این روزها در محیط کار و در انظارِ عموم طنین افکن است. همچنین معلمان، کارمندان و پرستاران بیمارستان ها نیز به موازات کارگران، مطالبات خود را از مسئولان جمهوری اسلامی مطرح می نمایند. در این میان کمپین "بودجه عادلانه" که از سوی معلمانِ مبارز سازماندهی شده و حداقل حقوق را ۳ میلیون تومان پیشنهاد می کند نیز از پشتیبانی اهم مزدبگیران جامعه برخوردار می باشد.

با فرارسیدن روز جهانی کارگر که یادآور اتحاد و همبستگی کارگران در سرتاسر جهان است، ما نهادهای ایرانی مدافع حقوق بشر ضمن اعلام پشتیبانی از مبارزات عادلانه کارگران و مزد بگیران، سیاست سرکوبگرانه جمهوری اسلامی را در قبال مطالبات برحق زحمتکشان ایران محکوم می نمائیم و از مجامع کارگری، سندیکاها، اتحادیه های مستقل کارگری و کانون های حقوق بشری در کشورهای مختلف درخواست می کنیم که پشتیبانی خود را از خواسته های بر حق صنفی و دمکراتیک کارگران ایران دریغ ندارند. هم چنین خواستار آزادی فوری و بی قید و شرط همه زندانیان سیاسی، از جمله فعالان کارگری می باشیم.


زنده باد همبستگی جهانی همه زحمتکشان
شبکه همبستگی برای حقوق بشر در ایران
مه ۲۰۱۷


امضای نهادها:

۱ - انجمن زنان ايرانى - مونترال
۲ - انجمن تئاتر ایران و آلمان ـ کلن
۳ - انجمن همبستگی ایرانیان - دالاس
۴ - انجمن جمهوریخواهان ایران - پاریس
۵ - انجمن حقوق بشر و دموکراسی برای ایران - هامبورگ
۶ - بنیاد اسماعیل خویی
۷ - صدای موج سبز - لندن
۸ - مادران پارک لاله ایران
۹ - حامیان مادران پارک لاله - دورتموند
۱۰- حامیان مادران پارک لاله - هامبورگ
۱۱- حامیان مادران پارک لاله - لندن
۱۲- حامیان مادران پارک لاله - فرزنو
۱۳- شبکه همبستگی ملی فرزنو - کالیفرنیا
۱۴- فدراسیون اروپرس
۱۵- کانون مدافعان حقوق بشر کردستان
۱۶- کمیته مستقل ضد سرکوب شهروندان ایرانی - پاریس
۱۷- کمیته دفاع از حقوق بشر در ایران - شیکاگو
۱۸- كمپين دفاع از زندانيان سياسي و مدني
۱۹- همه حقوق بشر، برای همه، در ایران
۲۰- مادران صلح مونترال
۲۱- همبستگی برای جمهوری عرفی و حقوق بشر در ایران - مونترال
۲۲- همبستگی برای جمهوری عرفی و حقوق بشر در ایران - نیویورک
۲۳- همبستگی برای جمهوری عرفی و حقوق بشر در ایران - لوس آنجلس
۲۴- همبستگی برای جمهوری عرفی و حقوق بشر در ایران - ونکوور
۲۵- همبستگی برای حقوق بشردر ایران – کلگری

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر