۱۳۸۸ اسفند ۹, یکشنبه

مریم قنبری آزاد شد

کمیته گزارشگران حقوق بشر - مریم قنبری، وکیل دادگستری و از فعالان حقوق زنان، شامگاه امروز، ۹ اسفندماه با تودیع وثیقهی ۵۰ میلیون تومانی از زندان اوین آزاد شد.

این فعال مدنی، بامداد ۱۹ بهمنماه در منزلش طی یورش ۵ تن از نیروهای امنیتی بازداشت شد. از اتهامات این فعال مدنی و دلیل بازداشت وی اطلاعی در دست نیست.

پس از انتخابات خردادماه در ایران، تعداد زیادی از وکلا بازداشت شدند. عبدالفتاح سلطانی، محمدعلی دادخواه، فروغ ميرزايی و محمدرضا رزاقی از جمله این وکلا هستند.

همچنین گزارشها حاکی از آزادی عبدالرضا تاجیک، روزنامهنگار و فعال ملی مذهبی است که در تاریخ ۸ دیماه در مقابل دفتر روزنامه اعتماد بازداشت شده بود. این روزنامهنگار پیش از این و در جریان حوادث پس از انتخابات بازداشت شده و ۴۶ روز را در زندان اوین سپری کرده بود.

ماشالله شمسالواعظین، محمدجواد مظفر و بهرنگ تنکابنی، سه روزنامهنگار دیگر هستند که امشب آزاد شدند.

امید منتظری به شش سال حبس تعزیری محکوم شد

امید منتظری به شش سال حبس تعزیری محکوم شد
دیروز صبح از طرف قاضی صلواتی، قاضی دادگاه متهمین روز عاشورا، حکم امید منتظری به وی ابلاغ شد.
در این حکم امید منتظری به شش سال حبس تعزیری محکوم شده است.
امید منتظری پنجشنبه گذشته برای اولین بار پس از دو ماه با خانواده خود ملاقات داشت. وی هم اکنون در یکی ازسلول های 5 نفره بند 209 در باز داشت به سر می برد.
امید منتظری در تاریخ هفتم دیماه زمانی که برای پیگیری وضعیت مادرش، مهین فهیمی که یکشب پیش از آن به همراه میهمانانشان در منزل بازداشت شده بودند، به دفتر پیگیری وزارت اطلاعات مراجعه کرده بود، بازداشت شد.
قابل ذکر است که در دو ماه گذشته بسیاری از فعالین حقوق بشر سراسر جهان، عفو بین الملل و همینطور رئیس مجلس ایالتی برلین در آلمان، والتر مومپر، خواهان آزادی امید منتظری و مادر وی، مهین فهیمی شده اند.
مهین فهیمی از مادران صلح است که پس از 45 روز بازداشت از زندان اوین آزاد شد.

گردهمایی حامیان مادران عزادار در ایران / مادران صلح ، شنبه ۸ اسفند ۱۳۸۸ در دورتموند


گردهمایی حامیان مادران عزادار در ایران / مادران صلح ، شنبه ۸ اسفند ۱۳۸۸ در دورتموند

ما کارهای زیاد بزرگی نمی توانیم انجام بدهیم، ولی کارهای کوچک با عشق بزرگ ......


امروز را برای سهراب گرد هم آمدیم ، برای مادر سهراب ، برای همه مادران ،
امروز قلب در فضای سینه جایش دوباره تنگ است
امروز را دوباره به یاد عزیزان دوره کرده ایم

بوسه بر اشگ های شما
بوسه بر چشمان شما مادران مبارز

حامیان مادران عزادار در ایران
مادران صلح -دورتموند -آلمان


۱۳۸۸ اسفند ۸, شنبه

دو هزار و صد فعال مدنی و مدافع حقوق بشر خواهان لغو حکم اعدام شیرین علم هولو شدند

دو هزار و صد فعال مدنی و مدافع حقوق بشر خواهان لغو حکم اعدام شیرین علم هولو شدند

حیات حق همه انسان هاست

شیرین علم هولو به اتهام محاربه از طریق همکاری با یک سازمان سیاسی به اعدام محکوم شده است. دادگاه وی در تاریخ ۲۸ آذر ماه در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی برگزار و حکم در ۱۳ دی ماه به وکیل وی، ابلاغ شده است. خلیل بهرامیان، وکیل شیرین علم هولو، درخواست تجدید نظر در حکم صادره را به دادگاه ارائه داده است. به گفته وی، روند بررسی پرونده در دادگاه بدوی خارج از اصول قانونی بوده است. به همین منظور درخواست تجدید نظر در حکم صادره را به دادگاه ارائه نموده است.
ما جمعی از فعالان حقوق بشر ضمن اعلام مخالفت خود با اعدام و شکنجه، خواستار بررسی مجدد و عادلانه پرونده این دختر جوان کرد و همچنین خواستار حمایت همه جانبه نهادها و سازمان های مدافع حقوق بشر در جهت لغو حکم اعدام شیرین علم هولی هستیم

مادران صلح کردستان در حمایت از شیرین علم هولو و زینب جلالیان

شنبه ۲۷ فوریهٔ ۲۰۱۰

مادران صلح کردستان در حمایت از شیرین علم هولو و زینب جلالیان

مادران صلح کردستان در حمایت از شیرین علم هولو و زینب جلالیان دختران جوان کورد محکوم به اعدام.

مملکتی که در آن چه ساده مردمانش به مرگ محکوم می شوند!

در آن انسانیت به جایی رسیده است که محکوم شدن به اعدام امری غریب نیست ،همانطور که زجه و زجرها عادت شده اند!

این پیشرفت را باید مرهون چه و که دانست!؟

بدون شک سیستمی که خود در مقام سوالگر و جوابگر برآید و سیستم قضایی ای که خود شاکی و خود قاضیست توانش از این بیشتر نخواهد بود ودرنهایت انسانیت را در واژه هایی منحصر به کام مرگ می کشاند.

شیرین علم هولو و زینب جلالیان دو دختر جوان محکوم به اعدام زیر چتر چنان سیستمی به مرگ محکوم شده اند،سیستمی که نوشیدن یک جرعه از وجود گوارای آزادی را با دریاهای خون پاسخگوست.

زینب جلالیان و شیرین علم هولو در دوران بازجویی در نامساعدترین شرایط و تحت شکنجه های طاقت فرسا به سر برده اند و حال آنکه در مراحل به اصطلاح قانونی روند بررسی پرونده آنهاهیچ وکیلی که در مقام دفاع از آنها براید وجود نداشته این در شرایطیست که شیرین علم هولو آنچنان که خود درنامه اش توضیح می دهد به زبان فارسی تسلط نداشته، چگونه است قضاوتی که پای مرگ و زندگی یک انسان را در بر میگیرد اینچنین برملا به زد قضاوتی تبدیل می شود که نمونه آن را فقط در اعدامهای صحرایی می بینیم با این تفاوت که اینجا آن را با نقابی از قانون منزه کرده اند؛ جنایت در روندی کاملا قانونی!

البته وصد البته زنان در ایران و به ویژه در کردستان از چندین سو مورد تعرضی انسانی قرار گرفته اند و مشخص است که سنت چه تاثیر غیر قابل انکاری بر رویارویی سیستم به عنوان نماینده سنت و ایدئولوگ آن و اقشاری از جامعه در تاثیری از ترویج نا بجا وسوءاستفاده گرانه آن، با سنت شکنی نیمی از جامعه برای بدست آوردن حقوق انسانیشان دارد.و در این جاست که چه جنایاتی در القاب و عناوینی مختلف بر نیمی از جامعه روا داشته می شود،نیمی از جامعه که از نیمی از حقوق نیم دیگر جامعه وشاید کمتر برخوردار است.

زینب جلالیان و شیرین علم هولو تنها دو نفر از هزاران زن مبارز در راه احقاق حقوق نه فقط زنان بلکه مردان هستند چرا که مردان با یافتن جایگاه انسانی زنان جوهره ی انسانی را خواهند یافت و زنان و دختران مبارز ما به چنین جرمی ست که در بند زندان و دار هستند.

در پایان ما به عنوان مادران صلح کردستان خواهان آزادی تمامی زندانیان سیاسی و عقیدتی و علل الخصوص زنان در بند هستیم و معتقدیم که هیچ زبانی جز زبان صلح پایدار نخواهد بود.

بزرگترین هنر صلح است.

مادران صلح کردستان شاخه سنندج

6/12/88


فشار به مادر شهید سهراب اعرابی برای ترک محل زندگی خود

در نامه ای به آژانس ایران خبر از قول هم محلی های سهراب اعرابی آمده که ماموران رژیم مادر شهید سهراب را تحت فشار گذاشته اند تا خانه خود را ترک کند. اما مردم محل اجازه نمیدهند. این نشان میدهد که ترس و وحشت رژیم از شهیدان قیام و هر آنچه آنها را در ذهن مردم تداعی میکند بحدی است که حتی نمیتوانند خانواده و خانه و محل باقی مانده از یک شهید را تحمل کنند. همانطور که همیشه با تعرض به قبرهای شهیدان و شکستن سنگ قبرشان این وحشت را به نمایش گذاشته اند. رژیم خوب می داند که شهیدان الهام بخش مردم برای مبارزه برای آزادی هستند. برای همین هیچ نمادی از آنها را نمیتواند تحمل کند. ولی باید به این جنایتکاران گفت: منتظر باشید که خشم مردم در یاد این شهیدان پاک چنان ریش و ریشه تان را از بنیان بسوزاند که دیگر فرصت دست اندازی به خانواده های شهدایمان را پیدا نکیند. با برپایی هر چه باشکوهتر چهارشنبه سوری عکسهای خمینی و خامنه ای را به عنوان سمبل های جنایت و خیانت در آتش خواهیم سوزاند.

عاطفه اقبال - 7 اسفند 88

۱۳۸۸ اسفند ۷, جمعه

سميه رشيدي دانشجو ستاره دار آزاد شد

سميه رشيدي فعال زنان و دانشجوي ستاره دار سال جاري پس از سه ماه بازداشت در زندان اوين ، با سپردن وثيقه آزاد شد.

پنجشنبه ۶ اسفند ۱۳۸۸ - ۲۵ فوريه ۲۰۱۰

سميه رشيدي فعال زنان و دانشجوي ستاره دار سال جاري پس از سه ماه بازداشت در زندان اوين ، با سپردن وثيقه آزاد شد.
سميه رشيدي كه در كنكور كارشناسي ارشد سال جاري ستاره دار و از ادامه تحصيل در مقطع ارشد محروم شده است ، در روز 28 آذر بازداشت شده بود.
قبل از اینکه سمیه بازداشت شود، ماموران در ساعت ۶ صبح روز ۲۳ آذرماه به خانه او یورش برده و همه ساختمان را تفتیش کرده و همه وسایل شخصی او و هم خانه ای هایش راضبط کردند، از جمله کامپیوترها و دستنوشته ها، و یک احضاریه برای حضور در شعبه 12 دادگاه انقلاب در روز ۲۸ آذرماه به دست سمیه دادند. سمیه به محض ورود به دادگاه مورد بازجویی قرارگرفت و تفهیم اتهام شده، و بازداشت و زندانی شد

۱۳۸۸ اسفند ۶, پنجشنبه

تلاش برای تفهیم اتهام محاربه به کوهیار گودرزی

مادر کوهیار گودرزی از ادامه تلاش برای تفهیم اتهام «محاربه» به فرزندش خبر داد.

رهانا: به گفته پروین مخترع، کوهیار گودرزی، همچنان در برابر این اتهام مقاومت می کند و اصرار دارد تمامی فعالیت های رسانه ای و حقوق بشری او در چهارچوب قانون بوده است.

مادر کوهیار گودرزی به هم میهن گفت: روز پنج شنبه پس از ساعت ها انتظار، تنها موفق شدم به مدت هفت دقیقه با کوهیار ملاقات کابینی داشته باشم. کوهیار در این ملاقات برخلاف هفته پیش بسیار خسته و ناراحت به نظر می رسید و لب هایش کاملا خشکیده بود.

مادر این زندانی سیاسی افزود: کوهیار از ادامه تلاش برای تفهیم اتهام محاربه به خود سخن گفت اما تاکید کرد به هیچ وجه این اتهامات را قبول ندارد و تمامی فعالیت هایش در چهارچوب قانون بوده است.

مخترع گفت: پسرم در ملاقات پنج شنبه نسبت به هفته پیش بسیار لاغر شده بود که وقتی دلیلش را پرسیدم با خنده گفت «ورزش می کنم»

مادر کوهیار گودرزی می گوید فرزندش همچنان در بند ۲۰۹ زندان اوین نگهداری می شود. او پیش از این با محمد نعیم پور، خواهرزاده شادروان مهندس بازرگان در یک سلول نگهداری می شد که درپی آزادی نعیم پور با یک متهم جرایم مالی هم سلولی است.

او یادآور شد: محمد مصطفایی وکیل کوهیار گودرزی با وجود در اختیار داشتن وکالت نامه رسمی، پس از ۲ ماه موفق به دیدار با موکل خود و همچنین مطالعه پرونده او نشده است.

پروین مخترع همچنین افزود: از همه می خواهم که از برچسب زدن به فرزندان ما که جز بهترین فرزدان این سرزمین هستند دست بردارند. در شرایط فعلی و در حالی که در آستانه نوروز قرار داریم حتا نمی دانیم فرزندانمان به چه اتهامی بازداشت شده اند و ظاهرا هیچ کس نیر در این زمینه پاسخگو نیست.

کوهیار گودرزی از ۲۹ آذر تا کنون در زندان به سر می برد.

۱۳۸۸ اسفند ۵, چهارشنبه

بی تو سهراب

:خبرنگار آژانس ايران خبر

تهران ساعت ۱۵: امروز۴ اسفند , تولد سهراب اعرابي از شهداي جنبش سبزبود
كه بستگان سهراب ازساعت ۱۴ برسر مزارش گرد آمده وباگل وشيريني تولد
اين سهراب را جشن گرفتند اين مراسم از ساعت ۱۴ شروع شد و تا ۱۶ ادامه
داشت. دراين قطعه ازابتدا دومأمور انتظامي بيرون ودونفر هم داخل ماشين
نشسته بود. در ساعت ۱۴.۳۰ در خيابان شرقي ۲۵۷ نزديک به ده موتوري که سواران
ضد شورش با بوق و سروصدا حضارشركت كننده را براي لحظه اي به سکوت و رعب
واداشتند.مأمورين انتظامي تا پايان مراسم ازمزارخارج نشدند.

بی تو سهراب

برای پروین که سهراب است دگر

بی تو، مادر برخاست

بی تواما،/ندا داده شگفت/من نه پروینم /که سهرابم دگر

بی تو سهراب

بهارست سر راه

سبزه و نرگس و سنبل

در راه

بی تو زنده گی برجاست

بی تو، پروین تنهاست

بی تو، مهرش افزون

بی تو، قلبش در خون

بی تو، شمع وجودش خاموش

بی تو، شمع های تولد روشن

بی توف خانه، خیابان تاریک

بی تو، مادر تنهاست

بی تو، مادر برخاست

بی تو اما

ندا داده شگفت

من نه پروینم

که سهرابم دگر

عاشق و شیفته مام مم دگر

زنده گردانم ترا

عاشق پسر

داد تو داد ندا و اشکان

یاد تو یاد ترانه ،محسن

زنده گردانم دگر باره

میان ایران

عفت ماهباز لندن

۱۳۸۸ اسفند ۴, سه‌شنبه

تاسیس دادسرا‏ی غیر قانونی (قانون خودشان) در زندان اوین


به گزارش هرانا، با خواست نیروهای امنیتی یک دادسرا پس از بازداشت های گسترده در روز عاشورا در زندان اوین دایر شده است که می کوشد از تجمع خانواده ها در مقابل زندان اوین و دادگاه انقلاب برای ملاقات لحظه ای در هنگام انتقال به دادگاه جلوگیری کند، همچنین یکی دیگر از اهداف راه اندازی این دادسرا، ممانعت از ورود وکلای مستقل به مرجع قضایی است، زیرا که وکلای دادگستری حتی اگر موفق به ورود به اوین شوند اجازه شرکت در جلسات این دادسرا را ندارند.

موج بازداشت ها در روز های 16 آذر، 13 آبان، روز عاشورا زندان اوین را به مانند دهه 60 تبدیل به محل اصلی استقرار معترضین به دولت کرده است و در همین راستا بسیاری از ساختمان های اداری و فرهنگی و آموزشی در زندان اوین تبدیل به بازداشت گاه موقت شده است.

لازم به ذکر است پیشتر نیز در دهه شصد ساختمان دادستانی در داخل این زندان دایر بوده است.

حامیان مادران عزادار تحت فشارهای شدید روحی برای گرفتن اعترافات دروغین قرار دارند


بنابه گزارشات رسیده به فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران، حامیان مادران عزادار در بند مخوف 209 زندان اوین تحت شکنجه های شدید روحی برای گرفتن اعترافات دروغین قرار دارند.
حامیان مادران عزادار در بند209 تحت بازجوئیهای طولانی شبانه و شکنجه های شدید روحی قرار دارند.بازجویان وزارت اطلاعات برای تحت فشار قرار دادن آنها اتهامات واهی به آنها نسبت میدهند و از آنها می خواهند که این اتهامات را بپذیرند و در غیر اینصورت آنها را تحت شکنجه های شدیدتر روحی و جسمی قرار خواهندداد.
بازجویان ولی فقیه بازجوئی خود را بردو مبنا قرار داده اند.مبنای اول بازجوئی از مسائل شخصی و خانوادگی مادران متمرکز شده است و از این طریق سعی دارند که فشارهای روحی را بر آنها افزایش دهند و هر چیزی را که بازجویان به آنها دیکته می کنندو می خواهند را باید بپذیرند در غیر این صورت به آنها گفته می شود که با ما همکاری نمکنید وبر تهدیدات خود مبنی بر نسبت دادن اتهامات سنگین تر می افزایند.در این بخش از بازجوئیها بطرز رذیلانه ای وارد خصوصی ترین مسائل زندگی آنها می شوند و از الفاظ تحقیر کننده و ناشایست علیه بعضی از آنها بکار برده می شود و از این طریق سعی در تحقیر و توهین و در هم شکستن روحیه آنها دارند.آنها تلاش دارند که داشتن جی میل و اسکیب بر روی کامپیوتر مادران را جرم القاء کنند.
مبنای دوم آنها اعتراضاتی که مادران عزادار هر هفته در پارک لاله برگزار می کنند و خواستار شناسائی و محاکمه آمرین و عاملین کشتارهای اخیر مردم ایران هستند.بازجویان این خواست به حق و اعتراضات آنها را شرکت در تجمعات غیر قانونی عنوان می کنند و تاکید بر جرم القاء کردن آن را دارند از این طریق سعی در پرونده سازی علیه آنها دارند.بازجویان همچنین ارتباطات شخصی بین مادران را مورد بازخواست قرار می دهند و به دروغ به هر کدام از آنها چیزی گفته می شود و سعی در ایجاد جو بی اعتمادی نسبت به همدیگر دارند.بازجویان به آنها گفته اند دستگیری شما برای جمع کردن اعتراضات مادران عزادار می باشد.
فشارهای و تهدیدات جنایتکارانه و غیر انسانی علیه حامی جوان مادران عزادار خانم الهام احسنی بیشتر از سایرین متمرکز شده است. بازجویان وقاحت را به حدی رسانده اند که به او فشار می آورند که مسیر زندگی حصوصی خود را باید تغییر دهد. آنها سعی دارند با فشارهای طاقت فرسا و غیر انسانی از او اعترافات غیر واقعی برای پرونده سازی بگیرند.خانم احسنی از لحظه دستگیر بطور مستمر و طولانی تحت بازجوئی قرار دارد.بازجوئی از او اکثرا در شب صورت می گیرد.شرایط مشابهی علیه خانم ژیلا کرم زاده مکوندی و دکتر لیلا سیف الهی و خانم فاطمه رستگاری بکار برده می شود.
سربازجویانی که در شکنجه های روحی و تهدیدات و بازجوئی طولانی شبانه علیه حامیان مادران عزادار شرکت دارند،سعید شیخان و فردی با نام مستعار علوی و... که در درنده خوئی و وحشیگری شهرت خاص دارند.این افراد بیش 25 سال که بازجو هستند و در شکنجه وقتل و تجاوز به هزاران زندانی مستقیما نقش داشته و دارند و اعمال ضدبشری آنها از مصادیق بارز جنایت علیه بشریت می باشند.این افراد همچنین حکم هر زندانی سیاسی را خود تعیین می کنند و فشارهای بعدی علیه زندانیان سیاسی که دوران محکومیت خود را می گذرانند توسط آنها تعیین می شود اعمال غیر انسانی این افراد در سازمانهای جهانی حقوق بشر به ثبت رسیده و تا به حال تعداد زیادی از زندانیان سیاسی رفتارهای جنایتکارانه آنها را برای گزارشگران شکنجه سازمان ملل متحد ارسال و یا حضوری بیان کرده اند.
درحال حاضر حداقل 6 نفر از حامیان مادران عزادار در بازداشت بسر می برند که نام بعضی از آنها به قرار زیر می باشد:
1- خانم ام بنین ابراهیمی ملقب به گلی 49 ساله متاهل و داردی 2 فرزند می باشند او بامداد یکشنبه 17 بهمن ماه با یورش مامورین وزارت اطلاعات در منزل شخصی اش دستگیر شد.
2-خانم الهام احسنی 27 ساله کارشناس درمان عمومی، او همچنین از فعالین حقوق کودکان کار و خیابانی و از یاری دهندگان به زنانی که مبتلا به ویروس آچ .آی .وی است.خانم احسنی دوشنبه شب 19 بهمن ساعت 22:30 دستگیرو بند 209 زندان اوین منتقل شد.
3- خانم ژیلا کرم زاده مکوندی 49 ساله، دوشنبه شب 19بهمن حوالی ساعت 23:30 دستگیر و به سلولهای انفرادی بند 209 زندان اوین منتقل شد.
4 .دکتر لیلا سیف الهی دوشنبه شب 19 بهمن دستگیر و به بند 209 زندان اوین منتقل شد.
5-خانم فاطمه رستگاری متاهل و دارای 2 فرزند می باشد دوشنبه شب دستگیر و به بند 209 زندان اوین متقل شدند
6 خانم فرزانه زینالی 53 ساله متاهل و دارای 2 فرزند می باشد او 19 دی ما ه به منظور شرکت در مراسم اعتراضی مادران عزادار عازم پارک لاله بود که در مسیر توسط مامورین وزارت اطلاعات ربوده شد.
خانواده های حامیان مادران از روز دستگیری تا کنون بصورت روزانه به دادگاه انقلاب ، دادستانی و زندان اوین مراجعه می کنند ولی از پاسخگویی خوداری می کنند و به آنها گفته می شود که هنوز پرونده آنها تکمیل نشده است

بیانیه مادران عزادار؛ آیا مادر بودن جرم است ؟

مادران را آزاد کنید
بیش از 14 روز است که 7 تن از مادران در زندان اوین بسر می برند و طی این مدت از هر گونه ملاقاتی محروم بودند و فقط یک یا دوبار با خانواده تماس کوتاه تلفنی داشتند .
دوستانمان در شبانگاه 17 و 19 بهمن با یک حکم کلی که به تاریخ 14 بهمن بود توسط ماموران اطلاعات دستگیر و راهی بند 209 اوین شدند و تاکنون هیچ جرم مشخصی برایشان تفهیم نشد . راستی چه میتوانند بگویند ؟ آیا مادر بودن جرم است ؟ در کدام قانونی می توان مادر بودن و پرسیدن از حال و روز فرزندان دربند این مرز و بوم و درخواست برای معرفی عاملان و آمران قاتلان زندگی را جرم دانست ؟
کسانی که حکم به بند کشیدن مادران را صادر می کنند بیهوده در تلاشند ، هیچ مادری مرگ فرزند خود را فراموش نمی کند و نخواهد بخشید . چه کوته فکرند آنان که بر این باورند با توهین ، ضرب و شتم ، تهدید و زندانی کردن و قراردادنمان در بندهای انفرادی و فشار آوردن های پیاپی ، فراموش می کنیم که پاک ترین فرزندان این مرزوبوم به خاطر حق مسلم بشری انتقاد و اعتراض در خیابانها به گلوله بسته می شوند ، از بالای ساختمان ها و پل ها پرت می شوند ، زیر خودروهای نیروهای انتظامی له می شوند ، در زندانها مورد تعدی و شکنجه قرار می گیرند و زیر شکنجه های بی رحمانه کشته می شوند !
روسا و مسئولان قوه قضائیه !
شما را چه می شود ؟ چرا امر کنندگان به قتل و قاتلان آزادند و هر روز جنازه ای دیگر بر جنازه ها می افزایند و شاکیان نه تنها جواب پرسشهای خود را نمی گیرند بلکه به بند کشیده می شوند ؟ تا کی خشونت طلبان فرصت جولان دهی خواهند داشت ؟ جرم مادران چیست که با دیدن تمام بی رحمیها که فقط یک نمونه از آن کافیست تا عرش آسمان را به لرزه در آورد ، هیچگاه از مسیر قانون خارج نشده و تمامی مساعی خود را به کار می برند تا از مسیر کاملا قانونی و در نهایت بردباری و درایت ولی مصمم و پرصلابت خواستار محاکمه عادلانه قانون شکنان و قاتلان و سلب اختیار از تمامی خشونت طلبان هستند ؟
ما مادران بار دیگر اعلام می کنیم که هیچگاه ظلمهایی که بر فرزندان این مرزوبوم روا گشت فراموش نمی کنیم و نخواهیم بخشید و پیگیرانه خواستاریم هیچکس و هیچ نهادی در حصار امنی بجز قانون قرار نگیرد و هیچ انسانی که در چارچوب قوانین زندگی میکند ، احساس ناامنی نکند .
مادران عزادار
- 2/12/1388
انتشار: فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران
[تاريخ مطلب: چهارم اسفند ۱۳۸۸ برابر با بيست و سوم فوريه ۲۰۱۰]

۱۳۸۸ اسفند ۳, دوشنبه

بگذارید نسیم بهاری در سرزمین ایران حس شود

چگونه نوروز برپا کنیم که جوانان ما در آستانه اعدام اند ؟

چگونه سالی تازه را آغاز کنیم که دختران و پسران مان دربندند یا برای فرار از بند از خانه و کاشانه آواره شده اند .

چطور نظاره گر بهار باشیم که هنوز آمران و عاملان کشتار فرزندانمان محاکمه نشده اند درحالی که جگرگوشه های ما به گلوله بسته شدند ، از بلندی پرتابشان کردند یا زیر چرخ های خودروهای پلیس له شدند ، در شکنجه گاهها از بین رفتند و بسیاری نیز مفقودالاثر شده اند .

چگونه بهار را به خانه راه دهیم که مادران و پدران زیادی با تنی فرسوده و همراه با بیماری های مختلف در زندان بلاتکلیف هستند و یا احکام سنگین و غیرعادلانه را طی می کنند و فرزندانشان بی سرپرست و بدون نان آور حیران مانده اند که چرا قاتلان و دزدان آزادند و پدران و مادران آنها در بند !

مقامات جمهوری اسلامی ایران !

قدرت و مقام ماندنی نیست ! اگر بود به شما نمی رسید ! به اعمال غیرانسانی و غیرقانونی پایان دهید ، صدای مادران را بشنوید و مصلحت کشور عزیزمان و مردم شریف را در نظر بگیرید .

ما مادران با انواع تبعیض ها و رنج ها فرزندانمان را با شیره ی جان خود پرورده ایم تا زندگی کنند و از هر کوششی برای پیشرفت و توسعه ی کشورمان دریغ نکرده ایم و اینک که به سال های پایانی عمر خود رسیده ایم می خواهیم شاهد آزادی و شکوفایی جوانان کشورمان باشیم .

ما ، مادران عزادار ، تا رسیدن به خواسته های قانونی خود همچنان عزادار و داغدار خواهیم بود و به تلاش های قانونی خود ادامه خواهیم داد .

- اعدام را بس کنید !

- زندانیان عقیدتی را آزاد کنید !

- آمران و عاملان کشتارهای سی ساله گذشته را محاکمه کنید و بدانید که ما حتی نمی خواهیم قاتلان فرزندانمان اعدام یا قصاص شوند ، فقط می خواهیم آمران و عاملان کشتارهای سی ساله اخیر در دادگاه های علنی و عادلانه محاکمه شوند تا شاید دیگر کسی جرات نکند بالاتر از قانون عمل کند . ما می خواهیم تا در پناه قانون ، زندگی ساده و آرام و بدون وحشتی داشته باشیم .

به امید آن روز و به امید وزیدن نسیم بهاری

مادران عزادار - اسفند 1388

۱۳۸۸ اسفند ۲, یکشنبه

روز جهانى زن گرامى باد

هشتم مارس همه ساله درسراسر جهان به عنوان روز جهاني زن و براي بزرگداشت مبارزات زنان براي برابري و رهايي گرامي داشته مي‌شود. 8مارس درودي است برمبارزان راه برابري و نويدي است بر پايان ستم و تبعيض جنسي...

فیلم روز جهانی زن
www.youtube.com

شب های اوین

شب های اوین

گزارش یک مادر عزادار, شب های اوین، وقتی خانواده ها برای استقبال از ازادی فرزندان خود می آیند، شاهد صحنه های پرشور مقاومت، همبستگی و صمیمیت است ...

اخبار روز: www.akhbar-rooz.com
يکشنبه ۲ اسفند ۱٣٨٨ - ۲۱ فوريه ۲۰۱۰

مادران عزادار از روز عاشورا هر چند شب یکبار و از ۲۰ دی ماه که ۱۴ نفر از دوستانمان را به جرم مادر بودن و پیگیر بودن حق فرزندان خود به زندان اوین منتقل کردند تا کنون تقریبا هر شب چند ساعتی همراه با خانواده دیگر زندانیان و مردمی که برای حمایت از فرزندان شجاع این مرزوبوم می آیند جلوی زندان اوین حضور دارند .
در این بین البته برای چندمین بار تعدادی از دوستانمان در اوین بسر می برند . این بار چند شب قبل از ۲۲ بهمن به خانه هایشان ریختند و به بهانه پیشگیری از وقوع جرم دستگیر و راهی اوین کردنشان و من ماندم که وزارت اطلاعات واقعا چقدر بفکر مادران است که نکند کاری دست خودشان بدهند ! این مادران همچنان در بازداشت بسر می برند .
در طی این شبها شاهد اتفاقات قشنگ بسیاری جلوی اوین بودم که بر آن شدم برخی از آنها را با دیگران قسمت کنم . مهمترین تغییری که به وضوح قابل تشخیص است این است که اوایل خانواده ها بسیار ناامید و دلمرده به نظر می رسیدند . به یاد دارم وقتی شب ۲۲ دی ماه مادران را آزاد کردند و ما با شور و اشتیاق ، با دست و سوت به استقبالشان رفتیم اکثراً نگران بودند که نکند شادی و دست زدنمان باعث شود تا فرزندان در بندشان مورد غضب زندانبانان قرار گیرند ، اما کم کم با ادامه پیدا کردن این رویه توسط مادران و استقبال خانواده های دیگر در شب های متوالی از آزادی تک تک زندانیان این جو سنگین شکسته شد تا جایی که اکنون مردم از همه قهرمانانشان با صلوات ، دست زدن و سوت استقبال می کنند .
- از جمله وسایل شخصی که به زندانیان می دهند حوله است که یکی از جوانان که تصادفا حوله اش سبز بود در لحظه آزاد شدن آن را بر روی دوشش انداخت و انگشتانش را به علامت V بالا برده که جمعیت بی امان تشویقش کردند .
- شاهد آزادی جوانی دیگر بودیم که برای چهارمین بار در جریان اعتراضات بعد از انتخابات دستگیر و راهی اوین شده بود هنگام آزادی پدرش با لبخند و در عین حال با بی حوصلگی با دست به او اشاره کرد که این بار خودش بیاید پایین و پسرش به محض پایین آمدن پرسیده بود : ۲۲ بهمن چند شنبه است ؟! و پدر در جواب گفت : اینبار اول وثیقه ات را آماده میکنی و بعد می روی .
- دختر جوانی را دیدم که به محض آزادی بر خاک بیرون از زندان و آزاد وطنش بوسه زد .
- دختران و پسرانی که به محض بیرون آمدن از زندان دنبال خانواده دوستان خود بودند تا از حال فرزندانشان باخبرشان سازند و یا پیغامهای دوستانشان را به خانواده ها برسانند .
- زنان و مردانی که پس از آزادی با حوصله تمام به سوالات تک تک خانواده ها جواب می دادند و تلاش می کردند به آنها روحیه دهند و بگویند فرزندانشان قوی و پر صلابت هستند ، شما قوی باشید .
- زندانیان بسیاری که هنگام آزادی با بالا بردن دستانشان به علامت V نوید پیروزی را می دادند و با تشویق گسترده مردم روبرو می شدند .
- شبی شاهد آزادی حجت الاسلام خلجی بودیم که هنگامی که ملبس به لباس روحانیت از در زندان بیرون آمد جمعیت یکصدا صلوات فرستادند و در این بین چندین نفر یادآوری کردند که سه صلوات پشت هم باشد تا به زندانبانان آزادی بگویند مردم احترامات ویژه را برای روحانیون واقعی ، به تشخیص خود و داوطلبانه قائل می شوند و تا زمانی که سوار خودرویش شود با صلوات ، دست و سوت از طرف مردم مشایعت شد .
- در شب ۲٣ بهمن خانواده ای ۱۵ نفره حضور داشتند که ٨ نفرشان از شهرهای کوچک آمده بودند همراه با فرزندانی خردسال و مادربزرگی پیر تا در راهپیمایی جنبش سبز حضور یابند و برای تکمیل کار زیبایشان برای همراهی با زندانیان و خانواده هایشان جلوی زندان حضور یافتند ، در بینشان کودکانی ۴ و ۱۰ ساله حضور داشتند و مادربزرگی هفتاد و چند ساله که آمده بود در کنار نوه های خردسالش باشد تا فرزندانش فارغ از نگرانی برای نوه هایش در راهپیمایی حضور یابند چون می داند که اگر ساندیس، مرغ، گوشت و پول به از ما بهتران می رسد سهم مردم فحاشی، گاز اشک آور، باتوم، زندان و شاید سرب داغ است. ترکیب سنی این خانواده بسیار جالب بود کودکانی ۴ و ۱۰ ساله، پسردائی و دختردائی حدود ۱٨ تا ۲۰ ساله، مادر و پدری حدوداً ٣۰ ساله، خاله ها و زن دائی هایی حدوداً ۴۰ ساله، دائی حدود ۵۰ سال و مادربزرگی هفتاد و چند ساله. مادر کودک ۴ ساله می گفت پسرش با بی صبری منتظر مرد شدن خود می باشد و هر از چند گاهی جلوی آینه می رود و از مادرش می پرسد اینها سیبیله؟ من دارم مرد میشم! آن شب کنار مادرش آمد و با زبان بسیار شیرین کودکانه گفت: مامان اگه من پشت اون دیوار برم کلی مرد میشم و وقتی مادر پرسید چرا؟ جواب داد: دائی میگه، و من از خود می پرسم آیا با چنین پشتوانه ای از نسل های مختلف که اینگونه همدل و همراه هستند حق داریم حتی لحظه ای در پیروزیمان تردید نکنیم ؟
- شب ۲٨ بهمن حدود ۵۰ نفر از فرزندان ایران در میان شور و اشتیاق فراوان خانواده ها و حامیانشان از زندان آزاد شدند. حداقل ۶ نفر از دختران و پسران جوان با مدرک جرمشان که کیس کامپیوتری در بغلشان بود آزاد شدند. اکثر آنها بصورت جمع ۴ و ۶ نفره و تقریبا پشت سر هم بیرون آمدند و در این زمان بود که صدای شادی و دست و سوت مردم بی وقفه و پشت هم شنیده میشد.
- شب ٣۰ بهمن ساعت ۹ شب دم زندان بودیم وقتی رسیدیم دوستان گفتند ظاهرا دیگر آزادی نداریم و به خانواده ها گفتند که بروند ما گفتیم یک ساعت دیگر هم منتظر می مانیم. حوالی ساعت ۹:٣۰ بود که خانم و آقایی جوان را دیدیم که با چند شاخه گل رز زیبا و تازه به جمع نزدیک شدند. دختر جوان به جمع که رسید ابتدا یک شاخه را به پدری پیر داد و پس از آن یک شاخه دیگر را به من و همینطور شاخه های گل را بین جمعیت تقسیم کرد. در برگشتشان جلو رفتم و بار دیگر از این کار بسیار زیبایشان تشکر کردم و پرسیدم کسی از شما آزاد شدند؟ پسر جوان در جواب با اندوه و اشکی در چشم گفت: نه، از سال ۶۷ دیگر امیدی به آزادیش نداریم، آمدیم تا بگوییم که شما تنها نیستید، ما هم با شما همدردیم و هیچ تفاوتی ندارد. فهمیدم که از خانواده اعدام شدگان سال ۶۷ هستند و بسیار متاثر شدم و در جواب گفتم: کاملا درسته، ما هم برای حمایت می آییم و آنها اصلا خود ما هستند و ما می توانستیم جای آنها باشیم چون آنان همان حرفی را زدند که ما زدیم. بار دیگر از آنها تشکر کردم و گفتم کارشان بسیار زیبا و با ارزش بود.
شاخه گل را به دختر یکی از مادران عزادار که در بند است دادم تا پس از آزادی مادرش به او تقدیم کند و حکایت امشب را باز گوید.
در جمع جلوی زندان دیگر همه آشنایند و صمیمی. اینجا جایی است که خانواده ها تصمیم گرفتند تا غمهای خود را با هم قسمت کنند و به جای گریستن در تنهایی می آیند تا کنار هم بایستند و به یکدیگر بگویند که تنها نیستند و حمایت خود از فرزندان، پدران و مادران زندانی را با روحیه ای مصمم و امیدوار اعلام کنند.

منبع: فعالین حقوق بشر و دموکراسی در ایران

۱۳۸۸ اسفند ۱, شنبه

گزارش گردهمایی حامیان مادران عزادار در ایران / مادران صلح دورتموند - آلمان ۱ اسفند ۱۳۸۸



هــِله،اینک بهار می آید"
به رَه ، آن نامدار می آید

رَه بروبید ، یار می آید
زندگی زی دیار می آید

یاد ِ یاران ِ رفته روشن باد
یار، رفته ست و یار می آید

م.سحر

امروز را هم با شما،
روز را به غروب رسانده ایم ،
امروز را هم به یاد همه یاران ،
بر یاران درودی دوباره فرستاده ایم

بهار می آید





فراخوان کمپین ٢ میلیون امضاء بر علیه مجازات اعدام

۱۳۸۸ بهمن ۳۰, جمعه

محکوم به اعدام است کمکش کن هموطن

تاریخ خبر: پنجشنبه 29 بهمن 1388 - کدخبر: 60580

محکوم به اعدام است کمکش کن هموطن
يوسف رشيدي را نجات دهيدعكسي كه ماندگار مي شود؛ شجاعت یعنی اینلطفا این خبر را برای همه بفرستیدبا معروف شدنش،شانس زنده ماندش در زندان افزایش خواهد یافت.محمد یوسف رشیدی مورخ 6/9/88 در خانه پدری خود در نوشهر توسط وزارت اطلاعات بازداشت شد و تنها خبری که از خانواده اش در اختیار دوستان وی قرار گرفته است خبر اعتصاب غذای او در بازداشتگاه اداره ی کل اطلاعات اطلاعات استان مازندران است. محمد یوسف رشیدی یکی از فعالان دانشجویی چپگرای دانشگاه صنعتی امیر کبیر تهران است که در اعتراضات دانشجویی علیه حضور احمدی نژاد در دانشگاه نقش برجسته ای داشت و از زمان سخنرانی محمود احمدی نژاد در دانشگاه پلی تکنیک در تعلیق از تحصیل به سر می برد. او در هنگام سخنرانی احمدی نژاد پلاکارد بزرگی را در مقابل او بالا برده بود که روی آن نوشته شده بود:«رئیس جمهور فاشیست، پلی تکنیک جای تو نیست.
گزارش ارسال شده به پارس دیلی نیوز

۱۳۸۸ بهمن ۲۹, پنجشنبه

بخشي از دل نوشته يک مادر صلح پس از رهايي از بند

آژانس ايران خبر – ۱۳۸۸/۱۱/۲۸
بهمن 88
زهره تنکابني، از اعضاي گروه مادران صلح پس از ازادي از زندان اوين در دلنوشته اي تاکيد کرد:
چهل و پنج روز بهاي ناچيزي بود که براي در کنار مردم بودن پرداختم. ولي دلم گرفته نه از بابت خودم و نه از بابت 45 روزي که به عبث گذشت . براي نظام جمهوري اسلامي که دوست و دشمن ، پير و جوان و نخبه و عامي را به يک چوب مي راند. خشونت فقط باتوم ، زنجير و نهايتا کشتن نيست، بلکه به بند کشيدن و اتلاف عمر انسانها بويژه جوانان هم در مقوله خشونت مي گنجد.
آرزو دارم همه ايرانيان از هر دسته و مرامي در رفاه و شادي زندگي کنند و خواسته هايشان را از طرق قانوني و مسالمت آميز طلب کنند، چرا که حق گرفتني است و نه دادني .
دلم گرفته اصلا خجالت مي کشم که مرا با اين سنم آزاد کردند اما جواناني پر شور و نخبه و وطن پرست را در بند نگه داشته اند….
نفيسه دختري 23 ساله، نفر پنجم کارشناسي ارشد مهندسي شيمي شريف و شاگرد برتر المپياد سراسري که با گرايش نفت و گاز يعني مهمترين گنجينه اين کشور، دارد روزهاي بدي را که بيش از پنجاه روز است به بطالت در بند مي گذراند.
….دلم سخت آرزوي ديدارش در آزادي را دارد. پريسا دختري سخت با فرهنگ و صبور و صادق است که تمام هم و غمش مراقبت از اجراي حقوق بشر بود. هر دوي آنها صادقانه در پي احضار تلفني بازداشت شدند. نفيسه نماز ظهر عاشورا را به همراه بسيجيان دانشگاه تهران برگزار کرد.
براي من چراهاي بسياري وجود دارد . چرا به ياد نمي آوريم که خود در جواني چه شوري داشتيم و شور جوانان افتخار آفرين اين مرز و بوم را بجاي به بند کشيدن به کانال هاي درست خدمت رساني به مردم هدايت نمي کنيم؟
چرا به بچه هاي اين مرز و بوم عشق و محبت هديه نمي شود؟ چرا پدرانه و مادرانه به پاي درد دل هايشان، به درک کمبودهايشان و به غمخواريشان نمي شتابيم؟
آري دلم گرفته است براي جوانان خوب اين نسل که فقط دنبال حق خودشان هستند و متأسفانه از آنان دريغ مي شود. نفيسه عزيز و پريساي گلم قلبم با شماست و لو اين که قلبي مريض باشد از نبودن شما و امثال شما در کنارم دل شکسته ام.
مادر صلح – زهره تنکابني

۱۳۸۸ بهمن ۲۷, سه‌شنبه

حضور گسترده خانواده ها و مردم در مقابل زندان اوین برای آزادی زندانیان سیاسی

بنابه گزارشات رسیده به فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران، صدها نفر از خانواده های زندانیان سیاسی و مردم تهران در مقابل درب اصلی زندان اوین تجمع کردند و خواستار آزادی فوری و بی قید وشرط زندانیان سیاسی شدند.
غروب سه شنبه 27 بهمن از ساعت 18:30 بیش از 300 نفر از خانواده های دستگیر شدگان 22 بهمن و عاشورا ، زندانیان سیاسی که اخیرا آزاد شدند ، مادران عزادار و مردم تهران در مقابل درب اصلی زندان اوین تجمع کردند. تجمع خانواده ها از درب اصلی زندان اوین تا پایین پله ها ادامه داشت آنها بر آزادی عزیزانشان از زندان مخوف اوین پافشاری می کردند و علیرغم اینکه زندانبانان به حاضرین اطلاع میدهند که امشب آزادی نداریم ولی خانواده ها از رفتن خوداری می کنند و در مقابل زندان اوین به تجمع خود ادامه می دهند.
از ساعت 19:30 شروع به آزادی زندانیان سیاسی کردند و تا ساعت 22:20 دقیق بیش 18 نفر آزاد شدند. بازجویان ،زندانیان سیاسی را مورد تهدید و تحت فشار قرار داده بودند که بگویند زندانی سیاسی نیستند و به خاطر جرایم مالی دستگیر شده اند و سریع منطقه اوین را ترک کنند . ولی وقتی که با حضور گسترده و احساسات خانواده ها و مردم مواجه می شوند. این موضوع را افشا می کردند. همچنین برای جلوگیری از ابراز احساسات خانواده تعدادی از زندانیان سیاسی را از درب دیگری آزاد میکردند.
خانواده ها و مردم با آزادی هر زندانی سیاسی شروع به دست زدن می کردند و از آنها همانند یک قهرمان ملی استقبال می کردند. صدای دست زدن حاضرین به حدی بلند است که تمامی محوطه اوین را پوشانده است.
تعدادی از خانواده همانند شبهای گذشته اقدام به پخش غذا،آب و شیرینی می کنند و هر کس هر امکانی دارد با سایرین تقسیم می کنند. علیرغم اینکه عزیزان آنها هنوز در زیر شکنجه های وحشیانه افراد سپاه پاسداران و اطلاعات قرار دارندولی آنها از روحیه بسیار بالایی برخودار هستند.
تعدادی از زندانیان سیاسی که از بند 2-الف سپاه زندان اوین آزاد شده اند از شکجه های غیر انسانی که علیه زندانیان سیاسی در این بند بکار می برند برای سایرین توضیح می دادند شکنجه های مانند ضرب وشتم ،بازجوئیهای طولانی مدت،بی خوابی طولانی مدت ، چندین برابر سلول زندانی در آن جای دادن که زندانیان قادر بخوابیدن نیستند اما علیرغم این فشارها روحیه زندانیان بسیار بالا است و زندانیان دیگر تن به اعترافات دروغین که بازجویان سپاه و اطلاعات تحت شکنجه از آنها می خواهند بگیرند نمی دهند و این مسئله باعث عصبی شدن و عجز و ناتوانی بازجویان و شکنجه گران شده است.
فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران
27 بهمن 1388 برابر با 16 فوریه 2010

جان چهار زندانی بند1 زندان گوهردشت کرج در معرض خطر جدی قرار دارد

جان چهار زندانی بند1 زندان گوهردشت کرج در معرض خطر جدی قرار دارد

بنابه گزارش " فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران"، برای انتقام گیری از زندانیان بند 1 چهار زندانی این بند پس از شکنجه های وحشیانه به سلولهای انفرادی بند سپاه که در اختیار بازجویان وزارت اطلاعات است منتقل شدند.

در پی آزادی سازی چند ساعته بند یک زندان گوهردشت معروف به بند آخر خطیها در 21 بهمن ماه و وادرا کردن علی حاج کاظم رئیس زندان گوهردشت کرج برای تن داده به خواسته های به حق زندانیان ، روز 25 بهمن چهار زندانی بند 1 به اطلاعات زندان فرا خوانده شدند.اسامی چهار زندانی فرآخوانده شده به ترتیب زیر می باشند،حسین کریمی محکوم به اعدام،علیرضا رضائیان،محمد محمدی و غلام علی می باشند.آنها برای انتقام گیری بخاطر آزادی سازی چندساعته بند1 و گوشمالی دادن به حسن آخرین رئیس بند 1 و گاردیهای مهاجم زندان به شکنجه گاه منتقل شدند.چهار زندانی نامبرده شده بالا توسط علی حاج کاظم و علی محمدی رئیس و معاون زندان و کرمانی و فرجی رئیس و معاون اطلاعات زندان و حسن آخریان رئیس بند 1 چند روز تحت شکنجه های وحشیانه قرار داشتند.

گفته می شود که حسن آخرین رئیس بند 1 دست و پای حسین کریمی و علیرضا رضائیان را شکسته است . این 4 زندانی بعد از چند روز شکنجه وحشیانه با برانکارد لحظاتی به بهداری زندان برده شدند و سپس با وضعیت وخیمی به سلولهای انفرادی بند سپاه که در اختیار بازجویان وزارت اطلاعات است منتقل شدند.بنابه گفته شاهدان عینی وضعیت آقای حسین کریمی و علیرضا رضائیان و 2 زندانی دیگر بسیار وخیم بوده است.

یکی از پاسداربندها برای ایجاد رعب و وحشت به زندانیان بند 1 اعلام کرده است که دست و پای هر چهار نفر را شکستیم که دیگر کسی هوسه اعتراض کردن به سرش نزند. این پاسداربند در ادامه تهدیداتش گفته است : "رفتند تا با برف سال دیگر برگردند"

۱۳۸۸ بهمن ۲۶, دوشنبه

در هفته منتهی به 22 بهمن، حداقل 24 زن فعال در حوزه های مختلف خبری، هنری، فمینیستی و... بازداشت شدند


روزنامه دیواری....
24 بهمن 1388


مدرسه فمینیستی: در هفته منتهی به 22 بهمن امسال (بهمن 1388) و در پی دستگیری های گسترده، حداقل 24 زن فعال در حوزه های مختلف مطبوعاتی، هنری، فمینیستی، و... بازداشت شده اند از جمله: نیلوفر لاری پور، نوشین جعفری، مهسا جزینی، سمیه مومنی، مریم قنبری، زینب کاظم خواه، نازنین فرزان جو، بهار تراکمه، حمیده قاسمی، بنفشه دارالشفایی ، جمیله دارالشفایی، سعیده میرزایی، ماه فرید منصوریان، پروین کهزادی، ملودی محمودی زنگنه، الهام احسنی، مریم کریمی، نازنین حسن نیا، سحر قاسمی نژاد، گلناز توسلی؛ تارا سپهری‌فر، توران کبیری و صفورا تفنگچی ها، نعیمه دوستدار و... دستگیر و زندانی شده اند. لازم به ذکر است بهار تراکمه پس از سه روز آزاد شده است.

اما پیش از آن نیز در شب پس از حوادث روز عاشورا، و چند روز بعد از آن، تعدادی از فعالان جنبش زنان و جنبش دانشجویی، و فعالان مدنی و نیز زنان روزنامه نگار بازداشت شده بودند، از جمله منصوره شجاعی، زهره تنکابنی، بدرالسادات مفیدی، مهین فهیمی، لیلا توسلی، نوشین عبادی، نسرین وزیری، نیلوفر هاشمی آذر، آتیه یوسفی، بهاره هدایت، نفیسه اصغری، مریم ضیاء، مهسا حکمت، پریسا کاکایی، فروغ میرزایی، سارا توسلی، پروانه راد، زویا حسنی، نگین درخشان، سولماز علیمرادی، مهرانه آتشی، سمیه عالمی، لیلی فرهادپور، فرزانه زینالی، و...

از میان زنان بازداشت شده در حوادث پس از عاشورا نیز تعدادی به تدریج آزاد شده اند که از جمله افراد آزاده شده می توان به آتیه یوسفی، نوشین عبادی، نسرین وزیری، زویا حسنی و ناهید کوه شکاف، سولماز علیمرادی، مهسا حکمت، منصوره شجاعی، زهره تنکابنی، مهین فهیمی، فروغ میرزایی و پروانه راد، اشاره کرد.

اما قبل از حوادث عاشورا نیز (یعنی در خلال 6 ماه اول پس از انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری) زنان دیگری نیز بازداشت شده بودند که برخی از آنان از آن تاریخ تا به کنون همچنان در زندان بسر می برند از جمله شیوا نظرآهاری (که در مراسم ترحیم آیت الله منتظر بازداشت شد)، آذر منصوری (که در همان ماه های اولیه پس از انتخابات دستگیر شد)، سمیه رشیدی و مهدیه گلرو (که دو ماه پیش بازداشت شدند)، و نیز زنان دیگری همچون زهرا جباری، کبری زاغه دوست، عاطفه نبوی، شبنم مددزاده و... که هنوز در بازداشت بسر می برند و برای برخی از آنان نیز احکام قطعی زندان، صادر شده است. از جمله می توان به شبنم مددزاده اشاره کرد که به تازگی به ۵ سال حبس تعزیری و تبعید به زندان رجایی‌شهر محکوم شده است.

24 تن دیگر از زنان در جریان دستگیری های هفته منتهی به 22 بهمن، بازداشت شداند

نوشین جعفری، خبرنگار روزنامه اعتماد بازداشت شد

به گزارش سایت جرس، نوشین جعفری خبرنگار فرهنگی اعتماد بازداشت شد.

بنا به این گزارش ماموران امنیتی روز 14 بهمن ماه، چهارشنبه شب با حضور در منزل خانم جعفری وی را بازداشت کردند.

نوشین جعفری که بیست و دو سال سن دارد در ماه های پس از انتخابات ریاست جمهوری هیچ گونه فعالیت سیاسی نداشت و صرفا به فعالیت در حوزه مسایل فرهنگی و ادبی می پرداخت. بنابراین گزارش، هنوز از محل بازداشت وی اطلاعی در دست نیست.

بهار تراکمه بازداشت شدند

کلمه: بهار تراکمه فرزند یونس تراکمه نویسنده و منتقد ادبی روز 14 بهمن ماه بازداشت شد. به گزارش خبرنگار کلمه، پیش از این پسر این نویسنده دستگیر شده بود. اردوان تراکمه پسر یونس تراکمه در رشته سینما تحصیل می‌کند و چند فیلم مستند ساخته که بعد از عاشورا بازداشت شده بود. بهار تراکمه که شب گذشته (14 بهمن ماه) دستگیر شد بیست و پنج سال دارد.

خبر تکمیلی: بهار تراکمه سه روز بعد یعنی 17 بهمن ماه آزاد شد.

مريم قنبری، وکيل دادگستری، بازداشت شد

کميته گزارشگران حقوق بشر- مريم قنبری وکيل دادگستری و از فعالان حقوق زنان امروز، 19 بهمن ماه در ساعت ۳ صبح در منزلش توسط ماموران امنيتی بازداشت شد.

مامورين امنيتی ابتدا زنگ همسايه ها را زده و از اين طريق وارد ساختمان شده و سپس در آپارتمان مريم قنبری را زده اند و پس از ورود به منزل و بازداشت او، وسايل مريم قنبری از جمله کامپيوترش را نيز با خود برده اند.

از اتهام مريم قنبری اطلاعی در دست نيست. وی جزو ده ها بازداشت شده ی چند روز اخير و چندمين وکيل بازداشت شده پس از وقايع انتخابات است. از ديگر وکلای بازداشت شده مي توان از فروغ ميرزايی نام برد.

مهسا جزینی، روزنامه نگار و فعال حقوق زنان بازداشت شد

تا آزادی روزنامه نگاران زندانی - بنا بر خبرهای دریافتی مهسا جزینی از همکاران روزنامه ایران (بخش اصفهان) روز 18 بهمن ماه در این شهر بازداشت شده است. جزینی از فعالان حقوق زن و از همکاران کمپین یک میلیون امضا نیز بوده است.

مادر مهسا جزینی گفته است که نمی داند دخترش به چه جرمی دستگیرشده ولی مامورانی که وی را دستگیر کردند به او حکمی را نشان دادند که درآن به علت دستگیری اشاره شده بودکه « ما در شوک به سر می بریم. او فعالیت غیرقانونی نداشت که به خاطرآن بخواهد دستگیر شود. امیدوارم به زودی آزاد شود چون از وقتی دستگیر شده من تمرکزم را کاملا از دست داده ام.»

نیلوفر لاری‌پور شاعر، ترانه‌سرا و خبرنگار نشریه چلچراغ نیز بازداشت شد

تا آزادي روزنامه نگاران زندانی - نیلوفر لاری‌پور شاعر، ترانه‌سرا و خبرنگار نشریه چلچراغ روز 13 بهمن ماه بازداشت شد.

خواهر نیلوفر لاری‌پور در گفتگو با «پارلمان‌نیوز»، با تایید خبر بازداشت خواهرش، گفت:«شب گذشته ماموران با خواهرم در منزل حاضر شده و کیس کامپیوتر او و یکسری وسایلش را بردند.»

وی با بیان اینکه برخورد ماموران بسیار محترمانه و خوب بود اظهار امیدواری کرد :هر چه زودتر مشکل نیلوفر حل شده و به خانه برگردد. یکی از همکاران لاری‌پور نیز در گفتگو با پارلمان‌نیوز، تاکید کرد:« ساعت ۶:۳۰ دقیقه روز گذشته از وزارت اطلاعات با نیلوفر تماس گرفته شد و از او خواستند تا ساعت ۷ به دفتر پیگیری وزارت اطلاعات برود. او هم به درخواست وزارت اطلاعات به مرکز مورد نظر مراجعه کرد اما علی‌رغم اینکه به او گفته بودند فقط قرار است چند سئوال پرسیده شود او بازداشت شد.»

وی در خصوص فعالیت‌های خبری لاری‌پور گفت:«ایشان مسئول صفحه ترانه‌های مجله هستند که بیشتر در مورد ترانه‌های مذهبی و ریشه آن در ایران باستان مطلب می‌نوشته است.» وی تاکید کرد:« نیلوفر هیچ گونه فعالیت سیاسی و حزبی نداشته و حتی مطالب وبلاگی او نیز در خصوص مسایل مذهبی و دین بوده است.» وی خاطر نشان کرد:« تنها فعالیت سیاسی لاری پور مربوط به دوران انتخابات و تبلیغات بوده که برای آقای موسوی تبلیغ می‌کرد.» نیلوفر لاری پور از خبرنگاران نشریه چلچراغ است.

سمیه مومنی روزنامه نگار و از فعالان کمپین یک میلیون امضاء بازداشت شد

ابه گزارش کمیته ی گزارشگران حقوق بشر سمیه مومنی روزنامه نگار و از فعالان کمپین یک میلیون امضا نیز بامداد روز 18 بهمن در منزل خود بازداشت شده است.

بر اساس این گزارش، وي ساعت 3 صبح در منزل خود توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. از محل نگهداری این روزنامه نگار اطلاع دقیقی در دست نیست.

بازداشت سه دختر دانشجو: نازنین فرزانجو، نازنین حسن نیا و سحر قاسمی نژاد

سایت فعالان حقوق بشر در ایران: صبح روز سه شنبه 13 بهمن ماه نیروهای امنیتی، نازنین فرزانجو، یک دانشجو و مدافع حقوق بشر را بازداشت و به نقطه نامعلومی منتقل کردند.

به گزارش واحد اندیشه و بیان مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، نازنین فرزانجو، دانشجوی مترجمی زبان فرانسه و از همکاران مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران صبح روز جاری مورخ 13 بهمن ماه در منزل شخصی خود در مهرشهر کرج، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به نقطه نامعلومی منتقل شد. از دلایل بازداشت و سرنوشت نامبرده پس از دستگیری کماکان اطلاعی در دست نیست.

به گزارش سایت جرس: بامداد امروز، چهارشنبه 14 بهمن ماه، نازنین حسن نیا و سحر قاسمی نژاد بازداشت شدند. حوالی ساعت 4 صبح امروز ماموران با حضور در خانه این دو تن آنها را بازداشت و وسایل شخصی آنها از جمله کیس کامپیوتر، کتاب و دیگر لوازم شخصی شان را ضبط و آنها را با خود بردند. سحر قاسمی نژاد متولد سال 62 است پدرش از جمله افرادی است که در دهه 60 اعدام شده است. گفتنی است این دو تن عضو هیچ گروه و جریان سیاسی نبوده اند.

مريم کريمی و گلناز توسلی دو دانشجوی دیگر بازداشت شد

امريم کريمی (دانشجوی ورودی ۸۵ مهندسی شيمی) پس از مراجعه به دفتر پيگيری وزارت اطلاعات، بازداشت شد.

مريم کريمی هفته گذشته به حراست دانشگاه احضار شده بود و کارمندان حراست به وی گفته بودند که بايد به دفتر پيگيری وزارت اطلاعات مراجعه کند. وی عصر روز چهارشنبه 14 بهمن به دفتر پيگيری مراجعه کرد و پس از آن بازداشت شد.

همچنین گلناز توسلی (دانشجوی دانشکده هنر دانشگاه آزاد) نیز بازداشت شده است.

زینب کاظم خواه، خبرنگار بازداشت شد

زينب کاظم خواه خبرنگار يک خبرگزاری دولتی ساعت ۳ بامداد روز يکشنبه 18 بهمن ماه با مراجعه ۹ تن از ماموران وزارت اطلاعات به محل سکونت اش، بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است.

ماموران وزارت اطلاعات در مراجعه به منزل اين خبرنگار با نشان دادن حکمی که اتهام ايشان را شرکت در تجمعات نوشته بود بازداشت شده است. ماموران امنیتی کليه لوازم شخصی وی را نیز ضبط کردند.

جمیله دارالشفایی و بنفشه دارالشفایی، دو هنرمند، بازداشت شدند / توران کبیری و صفورا تفنگچی ها از اعضای دیگر خانواده دارالشفایی نیز در بازداشت بسر می برند

جمیله دارالشفایی، فیلمنامه‌نویس و بنفشه دارالشفایی، مدرس موسیقی، پنجشنبه 15 بهمن ماه به دفتر پی‌گیری وزارت اطلاعات احضار و ساعاتی بعد، به زندان اوین منتقل شدند.

وزارت اطلاعات پس از احضار جمیله دارالشفایی از او خواست تا با خانواده خود تماس بگیرد و از خواهر، پدر و مادرش بخواهد تا به اداره اطلاعات بروند. ماموران وزارت اطلاعات پس از چند ساعت بازجویی از آنها، دو دختر این خانواده را بازداشت کردند.

همچنین صفورا تفنگچی‌ها، یکی دیگر از اعضای خانواده دارالشفایی ها روز چهارشنبه ۲۱ بهمن ماه در پی احضار به وزارت اطلاعات بازداشت شده و به زندان اوین منتقل شده‌اند.

همچنین در ۱۵ بهمن‌ توران کبیری به همراه کاوه درالشفایی (از دیگر اعضای خانواده دارالشفایی ها) نیز بازداشت شده بودند که یک روز پس از آن آزاد شدند، اما هر دوی وی مجددا روز چهارشنبه 21 بهمن به وزارت اطلاعات احضار شده و آنان نیز بازداشت و به زندان اوین منتقل شدند.

بازداشت حمیده قاسمی، دانشجوی دانشگاه تهران

رهانا – زندانیان: بازداشت این دانشجو در حالی صورت گرفته است که تا ظهر امروز خانواده‌ی این دانشجو، در جریان بازداشت فرزندشان قرار نداشتند. هنوز از اتهام حمیده قاسمی و علت بازداشت وی اطلاع دقیقی در دست نیست.

بازداشت سعیده میرزایی از فعالان حقوق کودکان

خبرگزاری هرانا- در طی روزهای گذشته 2 تن از فعالان حقوق کودک، دستگیر و به نقطه نامعلومی منتقل شدند. به گزارش فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران، روز 7 بهمن ماه فعال حقوق کودک «خانم سعیده میرزائی» 25 ساله فوق لیسانس شیمی از دانشگاه تهران و از فعالین ان. جی . او . دنیایی بهتر که در حال کمک کردن به کودکان کار و خیابانی بود توسط مامورین وزارت اطلاعات دستگیر و به نقطه نامعلومی منتقل شده است.

بازداشت ماه‌فريد منصوريان معمار، فعال محيط زيست

طبق خبر دريافتی، نيمه شب ۱۹ بهمن‌ماه، هم‌زمان با موج جديد بازداشت‌ها، خانم ماه‌فريد منصوريان معمار، از فعالان محيط زيست، در منزل مسکونی خود بازداشت شد.

به گفته‌ی همسر وی، ماموران يک حکم کلی برای بازداشت فله‌ای به وی نشان داده و پس از تفتيش خانه و برداشتن مقداری از لوازم شخصی‌اش، او را به نقطه‌ی نامعلومی بردند.

ماه‌فريد منصوريان معمار، ۵۵ سال دارد و پيش از اين نيز در دهه‌ی ۶۰ به مدت شش سال در زندان بوده‌است.

دستگیری دو فعال ملی - مذهبی در خوزستان: پروین کهزادی و همسرش،

ماموران وزارت اطلاعات با مراجعه به منزل مسعود لدنی در اهواز، وی و همسرش پروین کهزادی را بازداشت کردند. به گزارش سایت جرس، ماموران یکشنبه شب پس از جستجو و تفتیش منزل و به همراه بردن کامپیوتر و برخی جزوات و ... این دو فعال ملی - مذهبی را دستگیر کرده و با خود بردند.

آقای لدنی و همسرش دارای یک فرزند هستند که در مدرسه ابتدایی تحصیل می کند. آنها تاکنون هیچ تماسی با خانواده خود نداشته اند و خبری از وضعیت آنها در دست نیست.

ملودی محمودی زنگنه، آهنگساز دستگیر شد

به گزارش رادیو فردا ملودی محمودی زنگنه، آهنگ ساز و ترانه سرا، از ديگر بازداشت شدگان روزهای اخير است که طی روزهای 17 تا 20 بهمن ماه دستگیر شده اند.

الهام احسنی و برادرش نادر احسنی، فعال دانشجويی بازداشت شدند

بنابه کميته ی گزارشگران حقوق بشر الهام احسنی و برادرش نادر احسنی فعال دانشجويی در شامگاه ۱۹ بهمن در منزل خود به بازداشت نيروهای امنيتی در آمدند. از دليل بازداشت الهام احسنی، اطلاعی در دست نيست. مامورين امنيتی در پاسخ به علت بازداشت این خواهر و برادر، حوادث اخير را به عنوان دليل بازداشت آنها ذکر کرده اند.

تارا سپهری‌فر، دبير انجمن اسلامی دانشگاه شريف، نیز بازداشت شد

ميزان ـ يکی از فعالين دانشجويی دانشگاه شريف بازداشت شد.

تارا سپهری فر، ورودی سال ۸۴ مهندسی شيمی و دبير انجمن اسلامی دانشگاه شريف بازداشت شد. هنوز هيچ اطلاعی از محل نگهداری و علت بازداشت اين دانشجو در دست نيست.

وی در تيرماه سال جاری و در حوادث پس از انتخابات نيز به همراه نريمان مصطفوی در اطراف مسجد قبا بازداشت شده بود.

بازداشت نعیمه دوستدار روزنامه نگار و شاعر

هرانا: نعیمه دوستدار شاعر، نویسنده و روزنامه نگار و بلاگر روز یکشنبه ۱۷ بهمن ماه توسط ماموران امنیتی بازداشت و به زندان اوین منتقل شده است. به گزارش هرانا، نعیمه دوستدار با سرویس اجتماعی روزنامه‌ی جام‌جم و بخش ویراستاری این روزنامه همکاری می‌کرده و پیش از این نیز با رادیو فرهنگ و گروه مجلات همشهری همکاری داشته است.

این بازداشت در حالی صورت می‌گیرد که وی پیش از این، هیچ گونه فعالیت سیاسی انجام نداده و به عنوان خبرنگار حوزه‌های اجتماعی و فرهنگی فعالیت داشته است، تا کنون هیچ اطلاعی از اتهام او در دست نیست.



۱۳۸۸ بهمن ۲۴, شنبه

گزارش هفتگی گردهمایی حامیان مادران عزادار در ایران / مادران صلح -دورتموند ۲۴.۱۱.۱۳۸۸

روى خاك
هرگز آرزو نكرده ام
يك ستاره در سراب آسمان شوم
يا چو روح برگزيدگان
همنشين خامش فرشتگان شوم
هرگز از زمين جدا نبوده ام
با ستاره آشنا نبوده ام
روى خاك ايستاده ام
با تنم كه مثل ساقة گياه
باد و آفتاب و آب را
ميمكد كه زندگى كند
فروغ فرخزاد

امروز سالروز رفتن فروغ فرخزاد است .
سال ۱۳۴۵ در چنین روزی .......
یادش جاودانه باد
یاد تمام عزیزان از دست رفته ما جاودانه باد

مادرانِ زیباترین فرزندان آفتاب و باد، جمع می شوند و می گویند:
این ذره ذره گرمی خاموش وار ما/ یک روز بی گمان/ سر می زند ز جایی و خورشید می شود

امروز به یاد همه عزیزان مان سکوت کردیم ،
و برای آزادی عزیزان در بندمان مشت ها را گره ..........
وهم چنان در پیوندمان با مادران در ایران ، راهمان را ادامه خواهیم داد .
با یقین به پیروزی

حامیان مادارن عزادار در ایران
مادران صلح - دورتموند - آلمان




گزارش تظاهرات ۲۲ بهمن در برلین

در همبستگی با مبارزات آزادیخواهانه مردم ایران و برای آزادی کلیه زندانیان سیاسی - عقیدتی در ایران

عصر امروز ایرانیان ساکن برلن به مناسبت 22 بهمن در حمایت و همبستگی با جنبش آزادیخواهانه مردم ایران، در اعتراض به اعدام و شکنجه و 31 سال جنایت توسط جمهوری اسلامی ایران ، در خیابان های برلن دست به تظاهرات زدند.
شرکت کنندگان با شعارهای " زنده با همبستگی بین المللی"، " زندانی سیاسی آزاد باید گردد"، "مرگ، ترور، اعدام – ماهیت جمهوری اسلامی است"، " خامنه ای قاتل است و فاشیست "، "مرگ بر جمهوری اسلامی"، "اعدام ها را متوقف کنید، "حسین ،حسین ، شعارشون – کهریزک افتخارشون" و ... توجه مردم را به سرکوب ، اعدام و نقض حقوق بشر در ایران جلب کردند.
این تظاهرات از طرف نیروهای چپ و مترقی آلمانی نیز مورد حمایت قرار گرفت.
این تظاهرات از طرف نهاد های برلن : شبکه جوانان ايرانی ، کميته دفاع از زندانيان سياسی ایران ، کانون پناهندگان سیاسی ایران و با پشتيبانی دیگر نهادهای برلن: جمعيت پشتيبانی ازمبارزات دموکراسی خواهانه مردم ايران و
ايرانيان سکولار طرفدار آزادی و دموکراسی برگزار شد.
گزارشگر: داوود موزرمی) شماره موبایل: 015785257674)
از طرف کمیته دفاع از زندانیان سیاسی ایران - برلن
Kupg_iran@yahoo.de
لینک این تظاهرات در یوتوب:
http://www.youtube.com/watch?v=IDOIHvOEK4w

کانون نویسندگان ایران در تبعید

کانون نویسندگان ایران در تبعید

پنجشنبه ۲۲ بهمن ۱۳۸۸ - ۱۱ فوريه ۲۰۱۰

سی و یک سال سال از انقلاب بزرگ مردم ایران برای تحقق خواستهای بر حق خود میگذرد و هنوز این خواستها صورت واقعیت به خود نگرفتهاند.
سر خط این خواستها، آزادی اندیشه و بیان و تشکل بود که حکومت شاه هزاران قربانی برای به ثمر رسیدن آن از مردم گرفت و حکومت اسلامی جانشین آن نیز انبوه مردم را به خاطر مبارزه در راه آن، قتلعام کرد.
اکنون در آستانۀ سی و دومین سال فراگرد انقلاب بهمن، بار دیگر مردم ایران در ابعاد میلیونی به خیابانها آمدهاند تا ازعزت و شرف آزادی دفاع کنند، به خشنترین جنایتهای رژیم جمهوری اسلامی پایان دهند و بندهای اسارت دیرینه سال خود را از هم بگسلند.
سانسور و اختناق فرهنگی رژیم جمهوری اسلامی، در کنار بیداد سیاسی و اقتصادی آن در این سی و یک سال، فشار طاقت فرسائی را بر مردم ایران وارد ساخته که تحمل آن بیش از این ممکن نیست. از همین رو نیز هست که مبارزات رهائی بخش و تلاش پیگیر برای برون رفت از بنبست کنونی، شعار روز مردم و پیامیست که گوش شنوای مردم آزادیخواه جهان نیز آن را شنیده و به پشتیبانی از آن برآمده است.
درخشش چشمگیر این دفاع بر حق از خواستهای انسانی، هرروز، بیش از گذشته چهره تبهکار و کثیف جمهوری اسلامی را نمایش میدهد و پاسخی درخور در برابر جنایتهای آن است.
تنها راهی که جمهوری اسلامی در برابر مردم ایران برگزیده استبداد و سرکوب عریانیست که مدام بر ابعاد غیرانسانی آن افزوده میشود. اما این استبداد وحشیانه و عقب مانده، نه تنها نتوانسته مردم ایران را به عقب براند؛ بلکه خود رژیم را آشفته و سرگشتهتر از گذشته کرده و آن را در سطح جهانی به انزوای کمنظیری کشانده است.
اکنون جمهوری اسلامی دچار بزرگترین بحران درونی خود است و بر لبۀ پرتگاه سرنگونی قرار دارد. اکنون آرزوی مردم ایران برای دستیابی به خواست بر حق آزادی در آستانه واقعیت یافتن است.
آزادی اندیشه و بیان را بیش از این نمیتوان در بند نگه داشت. روز رهائی نزدیک است.

کانون نویسندگان ایران در تبعید
٢٢ بهمن ١٣٨٨
www.iwae.org
kanoon_dt@yahoo.com

تجمع اعتراضي خانواده هاي بازداشت شدگان جلوي زندان اوين

خبرنگار آژانس ايران خبر, تهران: امروز23 بهمن ماه از ساعت 1200 ظهر تا ساعت 1700 حدود صد نفر از خانواده هاي بازداشت شدگان جلوي اوين تجمع كرده بودند. چند خودروي ون پليس كه مامورين زن آن در بيرون خودرو حضور داشتند، نيز ديده ميشدند و در هراس از گسترش اين تجمع , مردم را از تجمع در جلوي دادسرا منع ميكردند.


آژانس ايران خبر - ۱۳۸۸/۱۱/۲۳

۱۳۸۸ بهمن ۲۲, پنجشنبه

هشتم مارس امسال، روز جهانی همبستگی با زنان ایران است


شهرزاد نیوز, ٢٢ بهمن ١٣٨٨

چهل سازمان شناخته شده و فعال زنان در سراسر جهان روز 8 مارس امسال را روز همبستگی برای "آزادی و برابری جنسیتی در ایران" اعلام کرده‌اند. در بیانیه‌ی کمپینی که به این مناسبت تشکیل شده از جنبش مردمی و مبارزه دموکراسی‌خواهی ایران ، به ویژه مبارزات زنان حمایت شده است.

شهرزادنیوز: چهل سازمان شناخته شده و فعال زنان در سراسر جهان روز 8 مارس امسال را روز همبستگی برای "آزادی و برابری جنسیتی در ایران" اعلام کرده‌اند.

در بیانیه‌ی کمپینی که به این مناسبت تشکیل شده ضمن حمایت از جنبش مردمی و مبارزه دموکراسی‌خواهی، خشونت‌های روانی و فیزیکی، بازداشت، تجاوز و صدور حکم‌های سنگین و اعدام که برای سرکوب این جنبش اِعمال می‌شود، محکوم گردیده است. در این بیانیه همچنین به عدم اجرای تعهدات ایران در اجلاس پکن که پانزده سال پیش برگزار گشت، اشاره شده و آمده است که در سی امین سال تصویب کنوانسیون رفع تبعیض از زنان، ما سی امین سال تبعیض علیه زنان را در ایران طی می‌کنیم. در بیانیه از کنشگران زن و فمینیست‌ها و مدافعان حقوق برابر در سراسر جهان خواسته شده که برنامه‌های حمایتی و اعتراضی 8 مارس را حول شعار "آزادی و برابری جنسیتی در ایران" سازماندهی کنند.

اسامی سازمان‌هایی که تاکنون بیانیه را امضا کرده‌اند به شرح زیر می‌باشد:

سازمان زنان تحت قوانین اسلامی، ولوم، که در 70 کشور جهان عضو و فعالیت دارد، "آوید"؛ شبکه ی جهانی زنان مدافع حقوق زنان، سازمان سراسری زنان برای حقوق، توسعه و صلح شامل ۱8 سازمان در دنیا، "سوام" اتحادیه ی زنان شاغل در رسانه ها که در آسیای جنوبی فعال است، شبکه ی خبری زنان، شبکه ی چند فرهنگی زنان از مشاوران سازمان ملل در مسائل زنان، ابتکار زنان نوبلیست، کمپین جهان امن برای زنان، بخش زنان سازمان دیدبان حقوق بشر، همبستگی بین‌المللی برای جامعه‌ی سکولار، سازمان سراسری جامعه شناسان بدون مرز، سازمان هماهنگ کننده‌ی روز زن، خبرنامه‌ی بیسیک، سازمان گابریلا، سازمان زنان فیلیپینی در اونتاریو، سازمان مهاجرین کانادا، سازمان ملی حقوق زنان در برگيرنده ده‌ها گروه فمينيستی در سراسر فرانسه، انجمنی برای دفاع از حقوق زنان که توسط فعالان فمينيست در منطقه ميدی پيرنه که از وسيع ترين مناطق فرانسه است تشکيل شده است، مجمع 13 برای حقوق زنان، سازمان هماهنگی انجمن ها برای حق سقط جنين و ضد بارداری، بخش فرانسوی راهپيمائی جهانی زنان برای صلح، عليه خشونت و فقر، اتحاد برای حق بين‌المللی زنان، مانيفست آزادی‌ها، انجمن "نه فحشا و نه تسليم"، انجمن "جرات فمينيست بودن"، انجمن "نگاه زنان "، شبکه فمينيستی "گسست"، سازمان حقوق زنان، بیانیه ی برلین، شبکه موزه های زنان که 36 موزه زنان را در دنیا در بر دارد، "خانه بین المللی زنان در شهر رم "که با همکاری بیش از 40 سازمان زنان شکل گرفته است، مرکز ایده‌های زنان، باغ آلبالو فلورانس، بنیاد زنان آلکساندر لانگر شهر بولزانو که از حمایت ۱80 نماینده ی مجلس اروپا برخوردار است، انجمن فرهنگی زنان ایل فیلودی آریانناشهر ورونا، انجمن زنان شهر رم، اتحادیه اقدام زنان، زنان سیاهپوش مایورکای اسپانیا، بنیاد "زنان برای زنان" در سوئد، ابتکار فمینیستی، تاتر مردمی و سراسری سوئد با چهل و دو هزار عضو، انجمن تونسی زنان دموکرات، برنامه ی زنان کالفرنیا متشکل از 600 سازمان، تشکل آفریقای غرب و شمال و جنوب، کمپین برای صلح و دمکراسی و نشریه ی فمینیستی ام اس

طناب دار به گردن یک زندانی سیاسی دیگر می افتد


٢٢ بهمن ١٣٨٨

شهرزادنیوز: یکی دیگر از زندانیان سیاسی که به گفته‌ی دادسرای عمومی و انقلاب تهران، پس از مراسم عاشورا دستگیر شده بود، حکم قطعی اعدام دریافت کرد. همچنین احکام قطعی 8 نفر دیگر صادره شده و برای 35 نفر نیز احکامی صادر شده که پس از قطعیت در دادگاه تجدیدنظر اجرا می‌گردند.

یکی از افرادی که محکومیت وی قطعی شده، بهزاد نبوی است که به 5 سال حبس محکوم گردیده است.

در نقل‌ این خبر از سوی خبرگزاری‌های حکومتی که با استناد به پایگاه اطلاع‌رسانی دادسرای عمومی و انقلاب تهران صورت گرفته، در مورد نام زندانی سیاسی محکوم به اعدام سکوت شده است.

رنجنامه مادران زندانیان: با هر قطره اشک ما اتهامی به فرزندانمان اضافه می شود ٢١ بهمن ١٣٨٨


٢١ بهمن ١٣٨٨

شهرزادنیوز: 18 تن از مادران زندانیان سیاسی، با انتشار بیانیه‌ای، ضمن اظهار نگرانی شدید از اتهاماتی که به فرزندانشان زده می شود، رنج های خود را با مردم در میان نهاده اند.

این مادران در بخشی از بیانیه خود، از رنج دربدری برای یافتن فرزندان خود در زندان‌ها و انتظار طاقت سوزشان برای شنیدن خبری از آن ها، سخن گفته اند و از درشتی‌هایی که دیده‌اند و این که "به ازای هر قطره اشکی" که ریخته اند، اتهامی بر اتهامات فرزندان شان افزوده شده است.

آن ها تأکید کرده اند که فرزندان شان یا در احزاب قانونی فعالیت کرده اند و یا مطلبی در وبلاگی و یا نشریه‌ای نوشته اند، اما اکنون به ارتباط با گروه های مسلح خارج از ایران متهم شده اند.

در بیانیه مادران همچنین آمده است که حتی خواست رهایی فرزندشان از پروردگار و یا فعالیت در یک شبکه اجتماعی هم به اتهام بدل شده است و در این بین درمانده اند که داد از که بستانند.

اسامی امضا کنندگان رنجنامه مادران به شرح زیر است:

1 - حوا ابراهيمي، مادر سعيد و مسعود نورمحمدي

2 - مهين جواهري پور، مادر مهرداد رحيمي

4 - سكينه خرمن ديز، مادر مهرداد اصلاني

5 - زهرا رضا، مادر حسين نوراني نژاد

6 - صغري عليپور، مادر پريسا كاكايي

7 - طيبه فخري، مادر عماد الدين باقي

8 - عصمت كاشاني، مادر سعيد ليلاز

9 - شهرزاد كريمان، مادر شيوا نظر آهاري

10 -فائزه ملكشاهي، مادر سعيد حائري

11 - مرضيه محبي، مادر سعيد جلالي فر

12 - معصومه ملول، مادر مسعود باستاني

13 - ملكه محمدي، مادر سميه عالمي پسند

14 - نرگس موسوي، مادر پيمان چالاكي

15 - پروين مخترع، مادر كوهيار گودرزي

16 - ثريا محمد زاده، مادر سعيد كلانكي

17 - عارفه نوري، مادر مريم ضياء

18 - خدابس نظري، مادر بهمن احمدي امويي

مريم قنبري در بند 209 زندان اوين نگهداري مي شود

پنجشنبه ۱۱ فوریهٔ ۲۰۱۰

مريم قنبري در بند 209 زندان اوين نگهداري مي شود

مريم قنبر ي امروز طي تماس تلفني با خانواده اش از نگهداري خود در يكي از سلول هاي سه نفره بند 209 زندان اوين خبر داد.

اين فعال حوزه زنان از سلامت جسمي خود خبر داده است.

پرونده اين وكيل دادگستري كه ساعت 3 بامداد 19 بهمن در منزلش به بازداشت ماموران امنيتي درآمد ه است در شعبه 3 بازپرسي دادسراي انقلاب رسيدگي مي شود.

از اتهام يا اتهامات احتمالي وي خبري در دست نيست.

۱۳۸۸ بهمن ۲۱, چهارشنبه

اقدام برای بازداشت تنی از مادران عزادار

چهارشنبه، 21 بهمن ماه 1388 برابر با 2010 Wednesday 10 February
اقدام برای بازداشت تنی از مادران عزادار

خبرگزاری هرانا - نیروهای امنیتی برای بازداشت تنی از فعالان در گروه مادران عزادار اقدام کردند.

نیروهای امنیتی روز دوشنبه مورخ 19 بهمن ماه با مراجعه به منزل یکی از مادران عزادار (هویت محفوظ)، اقدام به تفتیش منزل، ضبط لوازم و بازداشت ایشان کردند، خانواده بازداشت شده مذکور عنوان می دارند در حکم بازداشت اسامی "لیلا سیفی الهی، ژیلا کرم زاده مکوندی، فاطمه رستگار، گلی حسینی و منیژه طاهری" از دیگر مادران عزادار نیز ذکر شده بود

از گستره بازداشت و اسامی نهایی بازداشت شدگان اطلاعی در دست نیست. منابع غیررسمی دست کم اسامی 19 تن از بانوان بازداشت شده منتسب به گروه فوق را مورد تاکید قرار می دهند که این مهم نیازمند اسناد بیشتر است.

لازم به توضیح است، گروه مادران عزادار پس از مرگ ندا آقا سلطان و سهراب اعرابى در خرداد ماه سال جارى خورشیدى توسط مادرانى که در جریان رویدادهاى پس از انتخابات در سالهاى گذشته فرزندان خود را از دست دادهاند، تشکیل شده است.

عمدهترین خواسته مادران عزادار «پاسخگوىى مقامهاى جمهورى اسلامى در برابر کشته شدن، ناپدید شدن، و یا زندانى بودن به ناحق فرزندانشان» اعلام شده است

عکسهای جانباختگان جنبش مردم آزادیخوان ایران به (میدان مادران)میدان مایو در آرژانتین رسید








مادران میدان مایو، مادران خاوران، مادران عزادر



ما از فرزندانمان زاده شدیم

این شعار، شعار مادران میدان مایوست. و شاید شعار تمامی مادرانی که در سراسر دنیا فرزندانشان قربانیان حکومت های دیکتاتوری شده و خواهند شد

زنی که فرزند به دنیا می آورد، زندگی خلق می کند و با بریدن بند ناف، آزادی نوزادش را پایه می گذارد. ما مادرانی هستیم که برای زندگی و آزادی مبارزه می کنیم

این سخنان یکی از مادران آرژانتینی از گروهی است که به نام مادران میدان مایو شهرت جهانی پیدا کرده اند

مادرانی که فرزندانشان بین سالهای 1976و 1983 ودر دوره حکومت رعب و وحشت نظامیان مفقود شده بودند
متاسفانه حکومت های دیکتاتوری از هر نوع، قربانیان زیادی دارند که قشر اصلی آن را جوانان و آزادیخواهان تشکیل می دهند. حکایت مادران میدان مایو حکایت زنان درد کشیده ای است که سال ها پیش در غم مفقود شدن فرزندان جوان خود سوختند، آب شدند و بار دیگر از زمین رستند تا نگذارند خون پاکشان بیهوده هدر شود. 30 اپریل مصادف با سی امین سالگرد تشکیل این گروه بود. اعضای این تشکل با در دست داشتن مشعل هایی به راهپیمایی خود در میدان مایو در بوئنس آیرس پایتخت آرژانتین پرداختند تا بار دیگر یاد فرزندانشان و اهداف اصلی تشکلشان را به گوش جهان برسانند.

در ایران نیز ما مادران خاوران را داریم.

در تابستان 1367 رژیم جمهوری اسلامی پس از پذیرش آتش بس از جنگ با عراق فارغ شد و به داخل پرداخت. بیش از چهارهزار جوان، زن و مر د، کسانی که دوران محکومیتشان را میگذراندند و بعضی از آنها دیگر بایستی که آزاد میشدند، با دادگاه های چند دقیقه ای بدون وکیل با یک پرسش و پاسخ کوتاه روانه ی قربانگاه گردیدند و آنها را بدون اطلاع خانواده هاشان در گورهای جمعی در خاوران دفن کردند. و از زمانی که خانواده ها کم کم متوجه این جنایت شدند و با پیگیری فهمیدند که گور فرزندانشان در گورستان کفرآباد در جاده خراسان است، به آنجا شتافتند و توانستند سند جنایت رژیم را به تصویر بکشند و از آن زمان تا حال که بیش از بیست سال میگذرد، آنها علیرغم سرکوب و تهدیدهای پاسداران رژیم، دست از افشاگری علیه این جنایت برنداشته و از هر امکانی برای رساندن صدای خود به مقامات، مردم و جهانیان استفاده میکنند. آنها هر پنجشنبه و جمعه بر سر مزار فرزندانشان حاضر می شوند و آنجا را نه فقط به خاطر اینکه در اوایل جاده ی خاوران واقع شده بلکه به خاطر اینکه جایی ست که خورشید از آن سر می زند، خاوران خواندند. آنها خود به مادران خاوران مشهور شدند و سال گذشته در نوزدهمین کنفرانس بنیاد پژوهش های زنان ایران در برکلی کالیفرنیا، مادران خاوران، به عنوان زنان سال بنیاد معرفی شدند. فیلمی از مبارزات این زنان نشان دادند؛ مادر لطفی ها و مادر میلانی ها از رنج هایشان گفتند و از مبارزاتشان؛ زنانی که تعدادی از آنها امروز دیگر نیستند تا مبارزات ملت ایران را ببینند که دارد به خونخواهی جوانان آنان می انجامد

مادران عزادار ایران

حال پس از بیست سال، موج دیگری از مادران داغدار برآمده است. پس از انتخابات دهمین دوره ی ریاست جمهوری در 22 خرداد 1388 و تقلب وسیع و گسترده در آن و تظاهرات و اعتراضات پیامد آن رژیم ده ها تن را به خاک و خون کشید. مادران نداها، سهراب ها، اشکان ها و مسعودها و کیانوش ها به پا خاسته اند تا صدای آزادیخواهی فرزندانشان باشند. آنها "مادران عزا" را تشکیل داده اند تا در کنار "مادران خاوران" هر شنبه در پارک های ایران جمع شوند و با روشن کردن شمع، جویای عدالت برای فرزندانشان شوند.

امروز جامعه ما به جوانه هایی که از گوشه گوشه این خاک گلگون سر باز می کند تا به سوی خورشید رود، چشم دوخته اند. مادران ندا، سهراب، اشکان و کیانوش از فرزندانشان زاده شده اند. استبداد از آن جوانه ها می ترسد و آن جوانه زده شده در جای جای خاک سرما زده ایران. مادر سمبل شجاعت، عدالت طلبی و آرامش است. مگر نه این است که کودک به آغوش مادر خود پناه می برد. ایران به مادر خود نیاز دارد. به آغوش گرم و دل چون شیرش. به عزم استوارش و به قدم های راسخش.

مادرانِ زیباترین فرزندان آفتاب و باد، جمع می شوند و می گویند"این ذره ذره گرمی خاموش وار ما/ یک روز بی گمان/ سر می زند ز جایی و خورشید می شود"

شاید روزی از همین روزها، در جایی چون میدان آزادی.


برای خواندن متن کامل به لینک زیر مراجعه کنید

http://fa.shahrvand.com/2008-07-14-20-49-09/2008-07-14-20-50-43/3528-2009-09-24-18-21-49